30.5.09

Guslarski vodič kroz Dalmaciju i Herceg-Bosnu: festivali, priredbe i druženja - 1. dio


Piše: Imota Dinaroid
30. svibnja 2009.

U posljednjih desetak godina neprijatelji hrvatskih gusala, defetisti i žalosne sove već uporno kroje posmrtnu kabanicu našim guslama. Uglavnom su to umišljeni sociolozi gradske gerile ( poput Ive Žanića), lijeva novinarska pera - Miljenko Jergović, Predrag Raos, tiskotine poput bivšeg "Ferala" i još živućeg "Nacionala". Na njihovu žalost, hrvatske gusle neće da umru ( iz inata!). U nastavku, donosim spisak mjesta sa hrvatskih dinaroidnih područja (Hercegovine i Dalmacije) u kojima se hrvatski guslari tradicionalno sastaju, druže, te sudjeluju na lokalnim festivalima. Više...

2 comments:

 1. Hi, I ran across your blog and found it very interesting. You should take a minute and submit your blog to Blog O Directory for free and also I invite you to stop by the forums to say hello and show your blog to the community. Chat with you soon :-)

  -Mel
  Blog O Directory
  Blog O Directory Discussion Forum

  ReplyDelete
 2. Pozdrav...bez ikakve uvrede,ali zar nije Hrvatima u interesu da izbrisu gusle iz svoje istorije? Kao sto su izbrisali (oni u Dalmaciji,Lici i Hercegovini) srpsko porijeklo i pravoslavnu proslost,a do prije 100-150 su,iako vec katolici,i dalje su slavili krsnu slavu? Guslanjem sami sebi zadajete tesku ranu,koja vas podsjeca na 'sramno srpsko porijeklo'. Pozdrav i sve najbolje.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.